Ofte stillede spørgsmål og kommentarer

Jeg kan ikke visualisere – kan jeg så bruge guidede meditationer?

Du behøver ikke være i stand til at visualisere – altså se et levende billede af noget for dit indre blik, hvis det er sådan du forstår visualisering – for at få glæde af guidede meditationer. Det er nok at du kan bruge din forestillingsevne. Som hvis jeg nu beder dig om at forestille dig en appelsin. Så kan det godt være du ikke kan visualisere den – altså se appelsinen for dig – men hvis du tænker lidt på en appelsin, så ved du godt hvordan den smager, hvordan det dufter når du skræller den, du kan måske huske følelsen af at få noget af det der hvide under skallen ind under neglene,  du ved hvordan det føles at få fedtede fingre, du kan huske følelsen af skallen der er lidt nopret, du kan huske den stærke orange farve. Ikk’? Og det er rigeligt.

Du kan sikkert også forestille dig noget du kun har set billeder af. Hvis jeg f.eks. beder dig om at forestille dig at du går på en hvid sandstrand på en sydhavsø med et stort palmetræ, men du aldrig har været sådan et sted, så prøv om ikke du godt alligevel kan “se det for dig”. Ikke nødvendigvis som et indre billede, men bare som en følelse eller en “viden”. Du ved måske hvordan sand føles mellem tæerne, fra en tur på en dansk strand, du ved hvordan bagende sol føles (vi har det trods alt en sjælden gang herhjemme ;-)), og du har set billeder af sådan en ø i et feriekatalog. Og så kan du godt lege med tanken om at være der selv. Mere skal der ikke til.

Kan de filer jeg køber, bruges på min mp3-afspiller?

Ja da! Når du køber noget her på siden, modtager du straks en mail med et link til hvor du kan downloade filerne, og så kan du bare lægge dem over på din foretrukne afspiller – eller brænde dem på en cd hvis det er det du foretrækker.

Er dine guidede meditationer religiøse eller meget spirituelle i sproget?

De er i hvert fald ikke religiøse. Mht. det spirituelle, så bestræber jeg mig på at være nogenlunde neutral i sproget da jeg ønsker at mine meditationer skal kunne bruges af alle uanset livssyn.

Men du vil høre mig sige ting som energi, kærlig, lys, giv slip, sind, indre kerne, trække energi hjem, hjerte o.lign., og det vil nogle måske finde spirituelt.

Skal man sidde i lotusstilling når man bruger guidede meditationer?

Ikke når man bruger mine, i hvert fald. Du skal sidde eller ligge i lige den stilling der er allermest behagelig for dig. Det er godt at vælge en stilling hvor du ikke falder i søvn (undtagen når du lige bruger falde-i-søvn-meditationen, selvfølgelig), men ellers er der altså ingen krav om rank ryg, fødderne i gulvet eller lignende.

Det lyder fedt at falde i søvn og vågne til guidede meditationer, men er det ikke lidt besværligt med musikafspillere ved sengen og sådan?

Mange har i dag en smartphone som de bruger som vækkeur. Jeg har selv en Android-telefon og bruger en smart app der hedder Sleep Now! Den kan man indstille til at afspille en mp3-fil når man lægger sig til at sove, en anden fil mens man sover (f.eks. bare hvid støj som er rart at sove til), og en tredje fil når man skal op. Det er supersmart, og så har man automatiseret hele processen. Man kan sikkert få den eller en lignende app til iPhone.

Og så er jeg så nørdet at jeg har sat højttalere op på mit sengegærde, men det er fordi jeg tit hører hemi-sync der kræver stereo, og sådan noget er der ikke på mine guidede meditationer, så det behøver man ikke her.

Og husk så at du kan sætte din telefon på flytilstand, hvis du ikke bryder dig om tanken om stråling.

Jeg er meget kræsen med musikken; hvilken musik bruger du?

Det er jeg også! Den musik jeg bruger, kommer her fra: Royalty free meditation music. Det er det bedste sted jeg har fundet, at købe musik til den slags. Kender du andre gode steder, må du meget gerne fortælle mig det. Desværre må man jo ikke bare bruge hvad som helst som underlægningsmusik, men skal købe rettigheder til det. Men er der en særlig guidet meditation du ønsker dig helt uden musik (så kan man jo sætte sin egen musik på en anden afspiller i baggrunden), så skriv det til mig, og jeg kan sørge for at den også kan købes uden musik.

Guidede meditationer – sikke noget vrøvl! Meditation foregår i stilhed!

Tja, ifølge ordbog over det danske sprog betyder meditation noget med eftertanke, overvejelse og betragtning, og den slags behøver jo ikke foregå i stilhed. Det kan lige så vel foregå gående, løbende – eller liggende med hovedtelefoner og en stemme der foreslår hvad man tænker over, og hvordan. 🙂

Hvad hvis jeg ikke er tilfreds med det jeg har købt?

Så vil jeg meget gerne have en mail om det, og så må vi se om vi kan finde en tilfredsstillende løsning. Det er møgirriterende at købe en vare man ikke er tilfreds med, og særligt guidede meditationer må altså ikke irritere øregangene! Så hvis mine irriterer dig af en eller anden grund, så skriv til mig hvorfor, og så må vi se om jeg kan løse problemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *